030 - 22 18 940

Over Omega

 

Waarom “Omega”, dit heeft toch niets met autorijden te maken?

Niets is minder waar. Ik zal je een korte uitleg geven waaruit blijkt dat ”Omega” meer te maken heeft met auto rijden dan je denkt. Voor dit verhaal ga ik terug in de tijd.

In 1975 heeft mijn vader een stacaravan gebouwd van 12 meter met zijn blote handen. Laat ik zeggen van “begin tot eind”. Van tekening tot complete caravan met alles erop en eraan. Toen de caravan op de camping geplaatst werd, is er geopperd door een aantal trouwe campinggasten, zo’n caravan verdient een naam. Tijdens een puzzeltocht werd er een prijsvraag uitgeschreven en kon men kiezen uit een 3-tal namen. De meeste stemmen kreeg “Omega”, dit betekent namelijk van “begin tot eind”. De naam is jammer genoeg nooit op de caravan verschenen en het waarom is helaas niet meer te achterhalen omdat mijn vader al geruime tijd niet meer onder ons is.

Begin
Omega Caravan begin
Eind
Omega Caravan einde

Hier ligt dus de overeenkomst met het bouwen van een caravan en rijles geven. Als rij-instructeur begin je met een blanco leerling die je opleidt tot een “veilige” automobilist. Met andere woorden je leidt iemand op van “begin tot eind”.

Begin
Omega leerling begin
Eind
Omega leerling einde

Ik was destijds een klein jongetje en heb van deze prijsvraag niets meegekregen maar na dit verhaal van mijn moeder te hebben gehoord, heb ik met trots besloten het “gedachtengoed” van mijn ouders voort te zetten en mijn rijschool “Omega” te noemen.

Schuiven naar boven